lördag 10 dec 15:00
måndag 12 dec 18:00
måndag 12 dec 20:30

Safety Last! (Upp genom luften)

Betyg

4.5 av 6.0

Info

Titel: Safety Last! (Upp genom luften)
Regi: Fred C. Newmeyer, Sam Taylor
Produktion: USA 1923
Längd: 75 min
Rollista: Harold Lloyd, Mildred Davis, Bill Strother, Noah Young

Genom SFF har vi fått möjlighet att visa filmklassikern Safety Last! (Upp genom luften). Filmen digitaliserades och restaurerades för några år sedan och har nyskriven filmmusik samt svensk text.
I Safety Last! spelar Lloyd en ung man som reser från landsbygden till den stora staden för att bli framgångsrik och välbärgad. Han skriver regelbundet brev hem till sin fästmö för att rapportera om sin succéartade yrkeskarriär, och blir tvungen att upprätthålla illusionen om att han inte arbetar som ett lågavlönat affärsbiträde – vilket han alltså gör. Dessutom skickar han hem en massa dyra presenter – som han inte har råd att betala – till fästmön. När hon beslutar sig för att komma och besöka honom så blir det komplicerat…
Ulf Nordström, ordförande i 45-års firande Karlstads Filmstudio MOWIE  skriver efter visningen:
”Att se en mer än 90 år gammal film på bio med en publik som skrattar, och till och med skriker i skräckblandad förtjusning, är alltid en upplevelse. Safety Last! har förmodligen inte visats särskilt många gånger i Karlstad sedan 1920-talet, så det var roligt att få presentera den på duk, i ett samarbete mellan filmstudion MOWIE och den kommunala biografen Arenan. Den digitala kopian var av hög kvalitet, och Carl Davis musik är följsamt förstärkande och bidrar i hög grad till upplevelsen.”